Ga naar de inhoud

IT- traineeship: Functioneel Analist

Functie

Studeer jij dit jaar af? Wil jij investeren in je carrière? Neem je zelf initiatieven en ben je bovendien probleemoplossend ingesteld? Dan is het traineeship bij Argenta dé ideale next step voor jou!

Het IT-traineeship bij Argenta is de ideale start van een succesvolle carrière binnen IT! Een intensieve integratie- en opleidingsperiode bereidt je voor op een rol als functioneel analist in de organisatie.

 • Tijdens dit tweejarig traineeship zul je verschillende projecten doorlopen om uit te groeien tot functioneel analist. Je wordt tijdens deze projecten intensief begeleid en we bepalen samen met jou de verschillende stappen die je dient te zetten om te kunnen groeien.
 • Als functioneel analist zal je focus liggen op het fungeren als bruggenbouwer tussen de Business als customer enerzijds en de IT service provider anderzijds. Door jouw analyses vertaal je de vereisten van deze customers op een duidelijke manier zodat de ontwikkelaar hiermee aan de slag kan.
 • Je werkt samen met collega's binnen de verschillende IT-afdelingen en met je interne cliënten. Via projecten werk je mee aan een efficiënte en effectieve invulling van de behoeften van onze cliënten en aan een doorgedreven verbeteringscultuur.
 • Dankzij het traineeship doe je verschillende ervaringen in the field op en leer je de organisatie, onze collega's, de verschillende producten, processen en functies grondig kennen.

Profiel

Wat verwachten we van jou?

 • Je behaalde dit of vorig jaar je bachelor- of masterdiploma.
 • Aangezien je terecht zal komen in onze IT organisatie is interesse hierin een must.
 • Sterke communicatieve vaardigheden en een gezonde dosis assertiviteit zijn belangrijk om met verschillende collega's te kunnen samenwerken. Je durft gerichte vragen stellen en doorgrondt een situatie vlot. Naast Nederlands, kan je je ook goed uitdrukken in het Engels.
 • Van onze trainees verwachten we dat ze over een goed analyse- en synthesevermogen beschikken om efficiënt problemen en noden in kaart te brengen en juiste conclusies te formuleren. Je stelt je hiervoor ook kritisch op.
 • Je gaat methodisch en nauwkeurig te werk, met een hands-on-mentaliteit. Je deinst er niet voor terug om het heft in eigen handen te nemen en initiatieven te nemen.
 • Een flexibele denkstijl, aanpassingsvermogen en leergierigheid zijn een groot voordeel om het traineeship succesvol af te ronden.
 • Je voelt je goed in een team en kan samenwerken met verschillende personen. Dit combineer je met een goede zelfstandigheid. Je werkt ook graag aan eigen projecten en kan je eigen planning maken.

Aanbieding

Wat bieden wij je?

 • We bieden je een mooi opleidingstraject van twee jaar waarin je kennis kunt maken met de businessdomeinen en je interne cliënten om zo uit te groeien tot functioneel analist.
 • Je krijgt de kans om actief aan projecten mee te werken.
 • Je krijgt ruimte voor eigen initiatieven en om zelfstandig te werken. Voor ondersteuning kun je altijd terecht bij je mentor/coach.
 • Na het opleidingstraject van twee jaar neem je, bij voorkeur, de rol van functioneel analist op. In overleg met jou bekijken we de mogelijkheden en bepalen we waar je best past in de organisatie.
 • Uiteraard bieden we je ook een aantrekkelijk salaris, extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, …) en flexibele werktijden.Testimonial Kelly De Moor – Trainee Functioneel Analist bij Argenta sinds september 2016

“Dankzij het traineeship kan ik mijn interesse voor IT en Finance combineren in een gevarieerde en uitdagende job als domeinanalist. In deze functie kom ik in contact met heel wat collega’s en afdelingen. Hierdoor viel de toffe sfeer en de aangename bedrijfscultuur bij Argenta meteen op. De verschillende projecten die wij als trainees krijgen, zijn zo gekozen dat ze interessant en uitdagend zijn. We krijgen daarbij voldoende verantwoordelijkheid en vrijheid. Bovendien kan ik dankzij het traineeschip veel bijleren en persoonlijk groeien door middel van coachingsessies en opleidingen.”

 

Testimonial Rafaël Vekemans – Trainee Functioneel Analist bij Argenta sinds september 2016

“Dankzij een uitstekende begeleiding en opleiding werd het door het trainee programma van Argenta voor mij mogelijk om zonder achtergrond, maar met een gezonde interesse in IT, mijn carrière te starten bij de grootste IT-werkgever van Antwerpen. Wat mij bij Argenta onmiddellijk opviel was de familiale en open sfeer, alsook de toegankelijkheid van de leidinggevenden. Door het doorlopen van vier projecten leer je niet enkel de verschillende IT-directies kennen, maar ontdek je ook het bedrijf zelf. Op korte tijd heb ik veel leuke mensen leren kennen wat het makkelijker maakt om na het traineeship jouw vaste plek binnen Argenta te vinden.”

Contact

PROCEDURE

Je kan solliciteren voor dit uitdagend traject tot en met 15 maart 2018. In februari/maart organiseren we een telefonische screening. Eind maart kom je te weten of je geselecteerd bent voor de selectiedagen die in april zullen plaatsvinden. Begin mei organiseren we de eindkandidaten uit voor een kennismaking met een aantal collega's op het hoofdkantoor. In mei hoor je of je geselecteerd bent voor dit uitdagende programma. Na de zomer kan je dan op 1 september 2018 starten. 

CONTACT

Interesse? Solliciteer met CV en motivatiebrief via onze jobsite: www.argentajobs.be Bij vragen kan je contact opnemen met Hanne Coolkens via jobs@argenta.be

deel deze job

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...