Ga naar de inhoud

Benjamin De Smet

Benjamin De Smet: 1000ste hoofdkantoormedewerker

Argenta blijft groeien. Onlangs kwam de 1000ste hoofdkantoormedewerker binnen: Benjamin De Smet bij Distributieondersteuning. Een fijne medewerker volgens O&T. Reden genoeg om hem even in the picture te zetten.

 

Benjamin, hoe voelt het om de 1000ste medewerker te zijn bij Argenta?

Heel tof. De eerste contacten met de HR-afdeling en het warme onthaal door de receptiemedewerkers waren slechts een voorbode. Vanaf dag 1 voelde ik me heel welkom in het team. Mijn collega Marleen ving me heel goed op. Ze nam me mee op sleeptouw langs heel de directie Distributieondersteuning. Ook leerde ze me de collega’s binnen mijn eigen team, het team Kantoorhuisvesting, goed kennen. Dat gevoel is niet meer weggegaan. Ondertussen heb ik al een fijne band opgebouwd met de collega’s.

 

De 1000ste functie, dat moet wel speciaal zijn.

Inderdaad! Ik werk als dossierbeheerder kantoorhuisvesting. Samen met mijn collega’s (beheerders, veiligheidsadviseur en pandenexpert) zorgen wij voor de administratieve afhandeling opdat de continuïteit binnen de kantoren gegarandeerd kan worden. Zo kunnen zij zich focussen op het ondersteunen van hun klanten. Concreet behandelen wij alle dossiers met betrekking tot de eigen kantoorpanden en de panden van het zelfstandige kantorennet.

 

Dat is inderdaad een heel specifieke functie. Heb jij dan ervaring in de vastgoedsector?

Wel, eigenlijk werkte ik de laatste 6 jaar als telecomoperator bij Base in Antwerpen. Een heel fijne functie omdat je er met zeer uiteenlopende mensen in contact komt. Je leert er goed omgaan met mensen. Maar, mijn ambitie lag toch elders.

In die tijd wou ik ook een appartement kopen maar dat wilde ik niet ondoordacht aanpakken. Daarom volgde ik, bij Syntra, de bacheloropleiding vastgoedmakelaar. Gaandeweg besefte ik dat deze materie me dusdanig prikkelde dat ik mijn loopbaan erin wou uitbouwen. Na de opleiding kon ik aan de slag bij vastgoedmakelaar Coprimmo. Hier combineerde ik sales en de administratieve afhandeling. Al snel leerde ik dat ik vooral energie krijg van de administratieve kant. Ik was verschillende opties in die zin aan het overwegen. Maar dan kwam de functie van dossierbeheerder kantoorhuisvesting op mijn pad. Het vervolg kun je al raden. Argenta trok aan het langste eind omdat ik me perfect kan vinden in zijn cultuur: no-nonsense, doelgericht en focus op klanten. Ook was het onmiddellijk duidelijk dat ik in een sfeer terecht kom waar fouten maken mag. Waar ingezet wordt op groeien. En laat dat nu net mijn ambitie zijn.

 

Is het vooral vastgoed dat je fascineert of heb je nog andere interesses?

Ik ben nogal een levensgenieter. Met vrienden naar de Vogelmarkt gaan, koffietjes gaan drinken of gezelschapsspelletjes spelen, doe ik heel graag. Daarnaast heb ik een zeer breed interesseveld. Ik probeer om van alle domeinen iets af te weten. Vooral geschiedenis boeit me mateloos. Als ik me niet aan het amuseren ben met mijn vriendin of mijn vrienden kun je me in de zetel terugvinden met een interessante documentaire.

 

Wat moeten jouw collega’s nog weten over jou?

Ik ben op mijn best als ik aan iets concreets kan meebouwen, als ik iemand of iets vooruit kan helpen. Hiernaast word ik graag gepusht om nog harder mijn best te gaan doen. In de ondernemende sfeer die er bij Argenta heerst, gaat dat dus geen probleem zijn.

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...