Ga naar de inhoud

Traineeships bij Argenta

Een traineeship bij Argenta voedt jouw talent. Twee jaar lang volg je een op maat gemaakt integratie- en opleidingstraject. Je werkt samen met verschillende afdelingen om uiteenlopende opdrachten en projecten uit te voeren. Zo leer je alle aspecten van de organisatie kennen. Je staat daarbij niet alleen, we zorgen voor voldoende begeleiding. Samen stippelen we jouw carrièrepad uit en leggen we de basis voor jouw persoonlijke groei.

 

Enkele trainees aan het woord:

 

Ann-Sophie De Rop, 23

Toen ik mijn diploma Toegepaste Economische Wetenschappen op zak had, met een major in accountancy en financiering, ben ik eerst aan de slag gegaan als auditor. Maar toen hoorde ik via een vriend, die een tijdje consultant was bij Argenta, dat de bedrijfscultuur hier zo fijn was. Ik had altijd al voor een bank-verzekeraar willen werken, en ik wist dat Argenta een goede reputatie had. Dus besloot ik om me kandidaat te stellen voor het traineeship.

En ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik voelde me meteen thuis. Om de zes weken verander ik van afdeling. Zo leer ik niet alleen alle afdelingen kennen, maar ook heel veel mensen. Mijn vriend had trouwens gelijk: de sfeer is echt top.

 

Astrid Poulissen, 23

Mijn eerste weken als trainee bij Argenta zijn weken geweest van ontdekken en interessante inzichten verwerven. Ik had geen idee hoe een bank intern functioneerde. Maar als managementtrainee krijg ik uitleg van verschillende directeurs en experten. Ze geven informatie over de werking van hun team. En dat is erg inspirerend! Ik werd bovendien warm onthaald. Vanaf mijn eerste opdracht draaide ik meteen mee. Dat maakte me erg betrokken bij alles wat er gebeurde.

 

Gert Janssens, 28

Wat mij in eerste instantie aansprak was de inhoud van het IT-traineeship. Van jongs af heb ik een passie voor alles wat met IT te maken heeft. Ook al studeerde ik uiteindelijk rechten, toch was ik altijd wel ergens een laptop of computer aan het herstellen, of was ik me op een andere manier in IT aan het verdiepen. Argenta was voor dit traineeship bovendien op zoek naar een analytische geest, omdat het traject je voorbereidt op een functie als domeinanalist. En ik ben iemand voor wie logisch denken altijd al de logica zelve was. Een perfecte match dus.

 

Zin om jouw talent bij Argenta in te zetten?

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons traineeship! Wij kijken ernaar uit om je te leren kennen.

De selectieprocedure voor onze traineeships (zowel IT-traineeship als Management traineeship) verloopt in vijf stappen:

Vóór 17 februari
Solliciteer voor het traineeship van je keuze.

Telefonische Screening
Een recruiter van Argenta belt jou op. Hij gaat dieper in op jouw motivatie en verwachtingen. En hij beantwoordt jouw vragen.

Eind februari
Ten laatste eind februari verneem je of je weerhouden bent. Als je weerhouden bent, word je uitgenodigd voor een van onze selectiedagen.

Maart
De selectiedag vindt plaats op onze hoofdzetel zodat je ineens een beeld krijgt van hoe het er bij Argenta aan toegaat. Tijdens een selectiedag neem je deel aan een aantal groeps- en individuele opdrachten. Zo leer je ook de andere deelnemers beter kennen. Daarnaast ontmoet je verschillende Argenta-medewerkers.

Midden maart
Na de selectiedagen beslissen we welke kandidaten weerhouden worden. Midden maart verneem je of je in september als trainee bij Argenta kunt starten.

 

Solliciteer vóór 17 februari voor het traineeship van je keuze

 

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...