Ga naar de inhoud

Expert Functioneel/Business Analist

Functie

Argenta is op zoek naar een sterke projectleider die stuurt op planningresultaten en voor een nauwkeurige opvolging zorgt. Iemand met de potentie om een goede people manager te zijn, die steeds de prioriteiten kan bepalen en bewaken en bovendien ervaring heeft met EBS-, Oracle-, ERP-, Finance- en HR-applicaties.

Het doel van de functie is het analyseren en vertalen van de behoeften van gebruikers. Daarbij houd je rekening met de technische mogelijkheden en beperkingen, de bestaande architectuur en de geldende kwaliteitseisen. Zo garandeer je de kwaliteit bij de oplevering van nieuwe applicaties en de continuïteit van bestaande applicaties binnen het toegewezen domein. Ook sta je in voor het opmaken, beheren en opvolgen van een kwaliteitsplan.

Je definieert en beheert de business requirements en houdt deze up-to-date. Daarnaast identificeer, documenteer en analyseer je de businessprocessen met een kritische blik en heb je aandacht voor een lean werkwijze. Je zet mee processen en procedures op en zorgt voor een effectief omgaan met risico’s in projecten en veranderingsprocessen. Verder verzamel je transacties en ontwikkelingsondersteuningen die je tevens gaat uitwerken en beheren.

Je voert impactanalyses uit, doet voorstellen tot oplossingen en evalueert de IT-voordelen en kosten van de voorgestelde oplossingen. Ook het bewaken van de functionele architectuur van de toepassingen hoort bij je streefdoelen. Hierbij definieer en beheer je een corporate datamodel. Belangrijk hierbij is dat je businessbegrippen kunt omvormen naar IT-begrippen en andersom. Je hebt een kritische houding tegenover de voorgestelde oplossingen en neemt kwaliteit mee als beslissingscriterium, waarbij je de standaarden respecteert.

Je maakt deel uit van een team waarbij je deelname in meetings verwacht wordt en ook een correcte rapportering en documentatie.

Profiel

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent in het bezit van een masterdiploma en je hebt minstens 3 tot 10 jaar ervaring binnen een IT-omgeving.
 • Je hebt 7 jaar ervaring als business- of functioneel analist.
 • Kennis van of ervaring met ITIL, projectmanagement en methodologie (PMBOK, Prince2 of andere) vormt een bijkomende plus.
 • Je hebt ervaring met het schrijven van functionele blueprints en interfacespecificatie.
 • Je kunt gebruikerstesten opvolgen en valideren.
 • Je kunt een documentatiestructuur opstellen en onderhouden.
 • Je bent een diplomatische people manager met uitstekende vaardigheden in het plannen en organiseren van overlegstructuren.
 • Je bent stressbestendig, resultaatgericht en je kunt prioriteiten stellen. Je bent analytisch ingesteld en je kunt zelfstandig een oordeel vormen. Je bent communicatief sterk en je staat open voor een constante wisselwerking met de business.

Aanbieding

Wat bieden wij?

 • Een zelfstandige job met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief;
 • Een prettige werksfeer met superleuke collega's;
 • Een frisse, jonge omgeving waarbij rekening wordt gehouden met een goede balans tussen werk en privé (dus flexibele werktijden en deeltijds werken);
 • Een leuk team dat successen viert en ervaringen deelt;
 • Een marktconforme salarisregeling, sociaal abonnement, 30 vakantiedagen, fietsvergoeding, eco- en maaltijdcheques;
 • Diverse studie- en ontwikkelingsmogelijkheden, intern en extern.

Contact

Wie contacteren?

Ben jij de persoon die we zoeken en heb jij interesse in deze uitdagende job? Solliciteer dan snel online! Met vragen kun je terecht bij Menoodj Bharatsingh via jobs@argenta.be.

deel deze job

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...