Ga naar de inhoud

Expert Strategische Marketing

Functie

De directie Strategische Marketing werkt elke dag aan de producten en diensten van Argenta. Steeds met de klant en de klantervaringen centraal.

 Dat hebben we vastgelegd in een goedkeurings- en evaluatiebeleid van deze producten.  Als Expert Strategische Marketing coördineer je de uitvoering van dit beleid.

 Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het analyseren, interpreteren en vertalen van verschillende soorten data (bv. uit research, veranderende wetgeving of productiecijfers) om de directie te helpen in het nemen van beleidsbeslissingen. Je creëert inzichten en geeft die helder weer in beslissingsnota’s, business cases of rapporten.

  Wat je precies doet?

 • Je verzamelt en analyseert data om zo inzichten te vergaren m.b.t. concurrenten, producten, klantensegmenten, veranderende wetgeving, marktevoluties, … Op basis hiervan adviseer je de verschillende afdelingen. Je vertaalt deze inzichten naar begrijpbare en heldere rapporten, nota's en presentaties.
 • Je bekijkt nieuwe initiatieven binnen de directie door een analytische en strategische bril, maakt er business cases voor op en toetst ze af tegen het beleidskader. Ook op vlak van pricing en tarieven ondersteun je je collega’s. Zo stel je je collega's in staat om gefundeerde beslissingen te nemen.
 • Je detecteert opportuniteiten om processen te verbeteren over verschillende afdelingen heen en coördineert de implementatie van deze procesverbeteringen.

Profiel

Je persoonlijkheid

Een supermens hoef je niet te zijn om bij Argenta te werken. Gewoon jezelf zijn is prima. Bij ons geen zware protocols of strikte dresscodes. We houden het liever eenvoudig en ongedwongen.

Luisteren naar collega’s vinden we vanzelfsprekend. Teamspelers hebben dan ook een streepje voor. En vooral teamspelers die pragmatisch werken, gaan voor een positieve aanpak en focussen op de essentie. Geen problemen, maar oplossingen. Geen blabla, maar klare taal.

Als Expert Strategische Marketing ben je analytisch aangelegd en bekijk je zaken steeds met een kritische blik. Je hanteert een gestructureerde aanpak en hebt een oog voor detail.  Je denkt in spreadsheets en houdt van data maar weet dit ook om te zetten in heldere inzichten.

Uiteraard zijn ook sterke communicatieve vaardigheden een must aangezien je met verschillende stakeholders samenwerkt. Je past je ook gemakkelijk aan verschillende niveaus en communicatiestijlen aan.

 Je theoretische bagage

 • Je behaalde een Masterdiploma.
 • Je kan minstens 3 jaar relevante werkervaring voorleggen in een strategische en analytische functie.
 • Je hebt een goede kennis van de financiële sector, met de nodige affiniteit voor commerciële activiteiten.

Aanbieding

Er zijn 101 redenen om voor Argenta te werken. Deze vacature is te kort om ze allemaal op te sommen maar dit willen we je zeker al meegeven:

 • Werken bij Argenta is werken bij een duurzame werkgever in hartje Antwerpen.
 • Je voelt je meteen welkom bij ons. Je komt terecht bij fantastische collega’s die klaarstaan om je te helpen.
 • We luisteren naar jou en investeren in je carrière. Zo krijgt je talent alle kansen. Maar niet ten koste van alles. Bij Argenta heb je ook nog tijd voor wat anders. Gezonde groei, noemen we dat. 

Ontdek alle 101 redenen om voor Argenta te werken

 En het financiële plaatje?

 • Een contract van onbepaalde duur
 • Een marktconforme brutoverloning
 • Maaltijdcheques
 • Groepsverzekering
 • Hospitalisatieverzekering
 • Cafetariaplan (je kunt het bedrag van je 13de maand inzetten om aan voordelige voorwaarden bijvoorbeeld een nieuwe fiets, een nieuwe smartphone of extra verlofdagen aan te kopen)

Contact

Heb je een vraag over deze vacature? Stuur dan een mailtje naar jobs@argenta.be
Wil jij onze nieuwe Expert Strategische Marketing worden? Solliciteer dan snel online!

deel deze job

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...