Ga naar de inhoud

Financial Expert

Functie

Het team Financiële Planning & Analyse (FP&A) binnen het departement Finance van Argenta is op zoek naar een Financial Expert. Heb jij een sterke interesse in de financiële sector en ben je analytisch, kritisch en assertief? Lees dan zeker verder!

Profiel

Wat je concreet doet?

 • Als financial expert sta je in voor het opstellen van rapporten over de financiële resultaten en evoluties van Argenta en haar verschillende departementen.
 • Je werkt mee aan de analyse en voorbereiding van de maandelijkse financiële cijfers en stelt mee het jaarlijkse businessplan op waarin de strategische richting van het bedrijf vertaald wordt in een concreet financieel meerjarenplan. Op basis daarvan adviseer je het management bij het nemen van strategische beslissingen.
 • Je maakt ook analyses en presentaties voor externe stakeholders (toezichthouder, ratingbureaus, investeerders) en je stelt deze voor. 
 • Je verdiept je in één of meerdere expertisegebieden en je blijft op de hoogte van de meest recente evoluties hierin. Je werkt nauw samen met je collega’s en als aanspreekpunt en expert deel je actief je kennis over jouw domein.  Je werkt ook mee aan diverse projecten.


Je persoonlijkheid

Je wilt de dingen graag begrijpen, maar verliest je niet in details en ziet ‘the bigger picture’. Je legt vlot verbanden tussen complexe gegevens. Je duikt graag de details in zonder daarbij de hoofdzaken uit het oog te verliezen. Je kunt gerichte oplossingen bieden en denkt ook verder dan je eigen context. Je durft je daarbij ook voldoende kritisch opstellen.

Je organiseert je werk en bewaart het overzicht over verschillende taken en prioriteiten dankzij een planmatige en methodologische aanpak.

Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je bezit voldoende empathisch vermogen, aanpassingsvermogen, luistervaardigheid, assertiviteit en diplomatie om met verschillende stakeholders samen te werken en hen te challengen indien nodig

Je bent gedreven, leergierig en diplomatisch en je hebt een sterke interesse in de financiële sector. Je bent betrouwbaar en weet hoe je moet omgaan met vertrouwelijke informatie.

Je luistert naar je collega’s en bent een teamspeler. Je werkt pragmatisch, gaat voor een positieve aanpak en focust op de essentie. Geen problemen, maar oplossingen. Geen blabla, maar klare taal.

Je ervaring

 • Je bent in het bezit van een masterdiploma, bij voorkeur in een economische richting. Een specifieke opleiding in banking en finance is een sterke plus.
 • Je hebt een goede financiële bagage vanuit ervaring of opleiding.
 • Je kunt je zowel schriftelijk als mondeling goed uitdrukken. Je zult immers adviezen moeten formuleren en indien nodig presenteren. Dit kun je zowel in het Nederlands als in het Engels.

Aanbieding

Aanbod

Er zijn 101 redenen om voor Argenta te werken. Deze vacature is te kort om ze allemaal op te sommen maar dit willen we je zeker al meegeven:

 • Werken bij Argenta is werken bij een duurzame werkgever in hartje Antwerpen, in combinatie met twee dagen telewerk.
 • Je voelt je meteen welkom bij ons. Je komt terecht bij fantastische collega’s die klaarstaan om je te helpen.
 • We luisteren naar jou en investeren in je carrière. Zo krijgt je talent alle kansen. Maar niet ten koste van alles. Bij Argenta heb je ook nog tijd voor wat anders. Gezonde groei, noemen we dat. 

Ontdek alle 101 redenen om voor Argenta te werken

En het financiële plaatje?

 • Een contract van onbepaalde duur
 • Een marktconforme brutoverloning
 • Maaltijdcheques
 • Groepsverzekering
 • Hospitalisatieverzekering
 • Cafetariaplan (je kunt het bedrag van je 13de maand inzetten om aan voordelige voorwaarden bijvoorbeeld een nieuwe fiets, een nieuwe smartphone of extra verlofdagen aan te kopen)

Contact

Interesse? Solliciteer snel online. Met vragen kan je terecht bij Hanne Coolkens via hanne.coolkens@argenta.be

 

deel deze job

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...