Ga naar de inhoud

Financieel Risk Expert

Functie

Ben jij gepassioneerd door financiële markten, schrikken complexe analyses jou niet af en word je enthousiast bij het toepassen van de nieuwste ontwikkelingen binnen risicobeheer? Beschik je daarnaast over een oplossingsgerichte mentaliteit, een flinke dosis overtuigingskracht en werk je daarenboven nauwkeurig en planningsgericht? Dan ben jij de persoon die we zoeken om de financiële risico’s binnen Argenta mee onder controle te houden!

 Als riskexpert binnen de afdeling Risk en Validatie oefen je een onafhankelijke tweedelijnsriskfunctie uit gefocust op het financieel risicobeheer van de verzekeraar. Je ziet toe op de manier waarop de financiële risico’s (ondermeer rente-, spread- en aandelenrisico) op balansniveau en op niveau van de verschillende portefeuilles wordt gemeten en beheerd in al zijn facetten. Daarnaast sta je ook in voor de opvolging en review van het risicobeheerkader en challenge je het financiële beleid voor de verzekeraar door het uitvoeren van bedrijfsbrede stress-testen en scenario’s analyses. Je adviseert over deze onderwerpen om zo de risicocomités en het management toe te laten om op een gefundeerde basis de juiste strategische en tactische keuzes te maken.

Je maakt  deel uit van het Risk Management team Verzekeraar binnen de directie Risk & Validatie en rapporteer je aan de Risk Manager Verzekeraar. Dit team heeft als doel de financiële risico’s binnen Argenta te bewaken.

 

Wat je precies doet?

 • Je staat in voor het uitvoeren van risicocontroles en analyses op de eerstelijnsrapportering.Je evalueert de conformiteit van beleidsvoorstellen ten overstaan van het gewenste risicoappetijt en de businessstrategie.
 • Je draagt bij tot het bewaken van de kapitaaltoereikendheid door het uitvoeren van scenario analyses en stress-testen in het kader van Solvency II en ORSA.
 • Je verzamelt en levert op een gestructureerde en kwalitatieve manier data-informatie op en rapporteert en synthetiseert deze informatie voor de risicocomités en voor de andere directies binnen Argenta.
 • Je formuleert interne risicoaanbevelingen binnen jouw risicotype en staat in voor het adviseren rond optimalisatie m.b.t. het beheer van de risico- en kapitaalmodellen.
 • Je ondersteunt het management bij de uitbouw van een performante financiële risicobeheersfunctie.
 • Je bent betrokken bij diverse interne en externe regelgevende projecten waarbinnen je een riskmanagementrol opneemt.
 • Je toont een uitgesproken interesse in de financiële wereld. Je volgt van nabij de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied, in het bijzonder de evoluties in het regelgevend en financieel-technisch kader.

Profiel

Je persoonlijkheid

Een supermens hoef je niet te zijn om bij Argenta te werken. Gewoon jezelf zijn is prima. Bij ons geen zware protocols of strikte dresscodes. We houden het liever eenvoudig en ongedwongen.

Luisteren naar collega’s vinden we vanzelfsprekend. Teamspelers hebben dan ook een streepje voor. En vooral teamspelers die pragmatisch werken, gaan voor een positieve aanpak en focussen op de essentie. Geen problemen, maar oplossingen. Geen blabla, maar klare taal.

Als Financieel Risk Expert ben je kritisch, maar wel steeds constructief. Je bent leergierig, nieuwsgierig en hebt een intrinsieke motivatie om steeds een stap voor te zijn. Je bent dan ook continu bezig met het ontwikkelen van je eigen kennis en expertise. Je kan zowel zelfstandig als in team werken en bent stressbestendig. Deadlines schrikken jou niet af en je kan op een pragmatische manier complexe problemen analyseren zonder het overzicht te verliezen. Je verliest je niet in details maar ziet steeds ‘the bigger picture’.

Je profiel

 • Je bent in het bezit van een universitair diploma met voldoende financiële en wiskundige achtergrond (TEW, handelsingenieur, wiskunde, …), bij voorkeur aangevuld met een master-na-master in  Finance, Risk or Actuarial and Financial Engineering.
 • Je hebt bij voorkeur enkele jaren relevante ervaring in een gelijkaardige functie.
 • Je bent analytisch ingesteld, waardoor je complexe vraagstukken op een gestructureerde manier aanpakt en je hebt een voorliefde voor cijfers.
 • Je bent gedreven, communicatief, stressbestendig waardoor je goed kunt omgaan met druk en weerstand.
 • Je bent een ondernemer. Het ontwikkelen van nieuwe inzichten en het opzetten van nieuwe processen boeit je uitermate.
 • Je slaagt erin om autonoom en accuraat rond dossiers te werken binnen jouw functiedomein.
 • Je werkt graag samen met collega’s uit verschillende expertisedomeinen binnen multifunctionele projectgroepen.
 • Je houdt ervan te werken in een groeiende en dynamische omgeving.

Aanbieding

Er zijn 101 redenen om voor Argenta te werken. Deze vacature is te kort om ze allemaal op te sommen maar dit willen we je zeker al meegeven:

 • Werken bij Argenta is werken bij een duurzame werkgever in hartje Antwerpen.
 • Je voelt je meteen welkom bij ons. Je komt terecht bij fantastische collega’s die klaarstaan om je te helpen.
 • We luisteren naar jou en investeren in je carrière. Zo krijgt je talent alle kansen. Maar niet ten koste van alles. Bij Argenta heb je ook nog tijd voor wat anders. Gezonde groei, noemen we dat. 

Ontdek alle 101 redenen om voor Argenta te werken

En het financiële plaatje?

 • Een contract van onbepaalde duur
 • Een marktconforme brutoverloning
 • Maaltijdcheques
 • Groepsverzekering
 • Hospitalisatieverzekering
 • Cafetariaplan (je kunt het bedrag van je 13de maand inzetten om aan voordelige voorwaarden bijvoorbeeld een nieuwe fiets, een nieuwe smartphone of extra verlofdagen aan te kopen)

Contact

Heb je een vraag over deze vacature? Stuur dan een mailtje naar Caroline Ooms via jobs@argenta.be.
Wil jij onze nieuwe Financieel Risk Expert worden? Solliciteer dan snel online!

deel deze job

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...