Ga naar de inhoud

Fraudeanalist

Functie

Als fraudeanalist kom je terecht in de directie Bankieren, en meer bepaald bij het team Beheerscontrole. De fraudecel binnen Beheerscontrole is gespecialiseerd in het detecteren en minimaliseren van het extern frauderisico op betalingsverkeer en verantwoordelijk voor het uitdragen en uitwerken van het beleid inzake fraude.

Wat je precies doet?

 • Samen met je collega’s sta je in voor een maximale bescherming tegen fraude. Om dat te kunnen realiseren bepaal je preventieve en detectieve fraudecontroles en volg je op dat die ook correct uitgevoerd worden.
 • Je behandelt de gedetecteerde fraudegevallen. Je start met een onderzoek en analyse van de fraude. Nadien maak je een dossier op en bepaal je een plan van aanpak om tot een oplossing te komen. Je coördineert de betrokken interne en externe partijen en rapporteert over de fraudeactiviteiten en de stand van zaken. Ten slotte communiceer je ook naar de getroffen klanten, bepaal je eventuele vergoedingen en werk je mee aan de gerechtelijke procedures tegen fraudeurs.
 • Je bent het aanspreekpunt op het vlak van fraude. Je staat ook in voor de sensibilisering van collega’s en klanten en volgt de evoluties binnen dit domein op om vlot in te spelen op nieuwe fraudetendensen en om procedures voor fraudebestrijding te optimaliseren.

Profiel

Je persoonlijkheid

Een supermens hoef je niet te zijn om bij Argenta te werken. Gewoon jezelf zijn is prima. Bij ons geen zware protocols of strikte dresscodes. We houden het liever eenvoudig en ongedwongen.

Je bezit een sterk intern moreel kompas en je voelt je mee verantwoordelijk voor het beschermen van de aan Argenta toevertrouwde gelden. De klant staat bij ons immers centraal. Empathisch vermogen en sterke communicatieve vaardigheden zijn dus ook belangrijk om de klant op de juiste manier verder te helpen. Een gezonde dosis assertiviteit en overtuigingskracht is voor deze functie ook belangrijk.

Je leert de dingen graag begrijpen en ziet daarbij ‘the bigger picture’. Je beschikt daarvoor over sterke analytische vaardigheden en onderscheidt vlot hoofd- van bijzaken. Ingewikkelde situaties dagen je uit. Je bent stressbestendig en kunt vlot schakelen bij veranderende werkdruk. Wendbaarheid is daarbij belangrijk aangezien de bankensector en Argenta voortdurend evolueren.

Luisteren naar collega’s vinden we vanzelfsprekend. Teamspelers hebben dan ook een streepje voor. En vooral teamspelers die pragmatisch werken, die gaan voor een positieve aanpak en die focussen op de essentie.

Je ervaring

 • Je bezit een masterdiploma of compenseert dit door relevante ervaring.
 • Je hebt reeds ervaring in een analytische functie. Ervaring in de banksector is uiteraard een grote plus.
 • Een sterke interesse in de verhoogde digitalisering van het betalingsverkeer en de gevaren die daarmee gepaard gaan is een must.
 • Je kunt je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Frans.

Aanbieding

Er zijn 101 redenen om voor Argenta te werken. Deze vacature is te kort om ze allemaal op te sommen maar dit willen we je zeker al meegeven:

 • Werken bij Argenta is werken bij een duurzame werkgever in hartje Antwerpen.
 • Je voelt je meteen welkom bij ons. Je komt terecht bij fantastische collega’s die klaarstaan om je te helpen.
 • We luisteren naar jou en investeren in je carrière. Zo krijgt je talent alle kansen. Maar niet ten koste van alles. Bij Argenta heb je ook nog tijd voor wat anders. Gezonde groei, noemen we dat. 

Ontdek alle 101 redenen om voor Argenta te werken

En het financiële plaatje?

 • Een contract van onbepaalde duur
 • Een marktconforme brutoverloning
 • Maaltijdcheques
 • Groepsverzekering
 • Hospitalisatieverzekering
 • Cafetariaplan (je kunt het bedrag van je 13de maand inzetten om aan voordelige voorwaarden bijvoorbeeld een nieuwe fiets, een nieuwe smartphone of extra verlofdagen aan te kopen)

Contact

Interesse? Solliciteer snel online.
Met vragen kan je terecht bij Hanne Coolkens via hanne.coolkens@argenta.be.

deel deze job

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...