Ga naar de inhoud

Interne Controller Bankieren

Functie

Beschik jij over een oplossingsgerichte mentaliteit, een flinke dosis overtuigingskracht en werk je nauwkeurig en planmatig? Dan ben jij de persoon die we zoeken voor de functie van interne controller bij de directie Bankieren.


Als interne controller ben je verantwoordelijk voor identificeren van risico’s en het uitwerken van voorstellen om processen permanent te optimaliseren op vlak van risicobeheersing bij de directie Bankieren.

Wat je precies doet?

 • Je ontwikkelt en onderhoudt samen met je collega’s het globale controlekader voor de directie. Om dit te realiseren voer je eerstelijnscontroles uit en op basis van je analyses doe je verbetervoorstellen.
 • Je staat in voor de identificatie en inschatting van de risico’s. Ook bij nieuwe projecten breng je de impact op risico’s mee in kaart.
 • Je werkt nauw samen met collega’s binnen en buiten de afdeling (o.a. audit en compliance) en bent het aanspreekpunt en ambassadeur voor het risicobeheer. Jij begeleidt en stimuleert je collega’s om de geactualiseerde richtlijnen op te volgen en een correct risicobeheer te implementeren in hun functie.

Profiel

Een supermens hoef je niet te zijn om bij Argenta te werken. Gewoon jezelf zijn is prima. Bij ons geen zware protocols of strikte dresscodes. We houden het liever eenvoudig en ongedwongen.

Luisteren naar collega’s vinden we vanzelfsprekend. Teamspelers hebben dan ook een streepje voor. En vooral teamspelers die pragmatisch werken, gaan voor een positieve aanpak en focussen op de essentie. Geen problemen, maar oplossingen. Geen blabla, maar klare taal.

Je bezit voldoende empathisch vermogen, aanpassingsvermogen, luistervaardigheid, assertiviteit en diplomatie om met verschillende stakeholders samen te werken. Uiteraard zijn ook sterke communicatieve vaardigheden daarvoor belangrijk, zowel mondeling als schriftelijk. Je zal immers verslagen schrijven en deze presenteren aan het management.

Aangezien je geconfronteerd wordt met een grote hoeveelheid aan informatie, beschik je over sterke analytische vaardigheden. Je legt goede verbanden, onderscheidt hoofd- van bijzaken, werkt planmatig en methodologisch en formuleert sterke onderbouwde conclusies. Je houdt daarbij uiteraard rekening met risico’s en gevolgen van beslissingen.

Je werkt je vlot in een nieuwe context in en hebt affiniteit met controle en het inschatten van risico’s.

Je theoretische bagage

 • Je beschikt over een Masterdiploma
 • Je hebt minstens een eerste werkervaring achter de rug, bij voorkeur in een analytische of procesmatige functie.
 • Je hebt een sterke interesse in de bankwereld

Aanbieding

Er zijn 101 redenen om voor Argenta te werken. Deze vacature is te kort om ze allemaal op te sommen maar dit willen we je zeker al meegeven:

 • Werken bij Argenta is werken bij een duurzame werkgever in hartje Antwerpen.
 • Je voelt je meteen welkom bij ons. Je komt terecht bij fantastische collega’s die klaarstaan om je te helpen.
 • We luisteren naar jou en investeren in je carrière. Zo krijgt je talent alle kansen. Maar niet ten koste van alles. Bij Argenta heb je ook nog tijd voor wat anders. Gezonde groei, noemen we dat. 

Ontdek alle 101 redenen om voor Argenta te werken

 En het financiële plaatje?

 • Een contract van onbepaalde duur
 • Een marktconforme brutoverloning
 • Maaltijdcheques
 • Groepsverzekering
 • Hospitalisatieverzekering
 • Cafetariaplan (je kunt het bedrag van je 13de maand inzetten om aan voordelige voorwaarden bijvoorbeeld een nieuwe fiets, een nieuwe smartphone of extra verlofdagen aan te kopen)

Contact

Heb je een vraag over deze vacature? Stuur dan een mailtje naar jobs@argenta.be.

deel deze job

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...