Ga naar de inhoud

Non Financial Risk Expert (m/v)

Functie

Ben jij risicobewust, beschik je over een sterk analytisch vermogen en kan je snel situaties inschatten? Ben je daarnaast bereid om breder te kijken dan je eigen specialisatie en durf je processen kritisch in vraag te stellen? Lees dan verder, want misschien is deze veelzijdige en boeiende functie wel iets voor jou!

 

Als Non Financial Risk Expert maak je deel uit van het team NFRM M&I (Non-Financial Risk Management – Monitoring & Investigations) binnen de nieuwe directie NFRM & Supervisory Office. Jouw verantwoordelijkheid ligt in het bewust onder controle houden van alle niet-financiële risicos vanuit een end-to-end approach. Je helpt mee om een duidelijk inzicht te krijgen in alle niet-financiële risico’s waaraan Argenta is blootgesteld en vergroot zo het risicobewustzijn binnen de hele organisatie.

Je treedt op als partner en risicobeheerder van zowel de kantoren als voor de hoofdzetel. In deze verantwoordelijke en afwisselende functie werk je planmatig en zelfstandig, maar kun je ook altijd een beroep doen op je collega’s (op de hoofdzetel en op het terrein).

Je voert onafhankelijke analyses uit en rapporteert op een correcte wijze over alle niet-financiële risico’s binnen Argenta.

 

Wat je precies doet?

 • Je bent je bewust van de risico’s die inherent zijn aan de producten, activiteiten, processen en systemen en gaat deze meten en rapporteren.
 • Aan de hand van een goed gestructureerde jaarplanning ben je de professional die sensibiliseert en remedieert in het beheersen van de niet-financiële risico’s binnen Argenta.
 • Je voert verschillende soorten onderzoeken uit (standaardonderzoeken, targetonderzoeken, bijzondere onderzoeken en domeinonderzoeken) om te verzekeren dat de gevoerde processen plaatsvinden binnen de risicobereidheid die Argenta heeft opgesteld. De genoemde onderzoeken leiden tevens tot inzichten die Argenta moet toelaten om op een gefundeerde basis tijdig de juiste strategische en tactische keuzes te maken
 • Je levert proactief input voor de eigen afdeling aan het beleid inzake risicobeheer en inzake de toegewezen (niet-financiële M&I) risico’s.
 • Je geeft conceptuele aanbevelingen of adviezen m.b.t. geïntegreerde gehelen van processen, systemen, procedures en gedragsturende elementen.
 • Je communiceert efficiënt en effectief met de commerciële diensten, de backoffice directies en het kantorennet om de verschillende partijen te engageren en het management een reëel en inzichtelijk beeld te geven van de niet-financiële risico’s binnen Argenta.
 • Je integreert risicobewustzijn in de bedrijfscultuur, de bedrijfsvoering en de dagelijkse activiteiten om een natuurlijke cyclus van verbetering en bevestiging van het Risk Framework (controleraamwerk) m.b.t. niet-financiële risico’s te creëren.
 • Je bouwt actief je netwerk uit en zorgt er op die manier voor dat je op de hoogte bent van wat er reilt en zeilt binnen de organisatie.
 • Je werkt op locatie en onafhankelijk, maar komt ook regelmatig samen met je collega’s in de hoofdzetel. Daarnaast werk je geregeld van thuis uit.

 

Profiel

Je persoonlijkheid

Een supermens hoef je niet te zijn om bij Argenta te werken. Gewoon jezelf zijn is prima. Bij ons geen zware protocols of strikte dresscodes. We houden het liever eenvoudig en ongedwongen.

Luisteren naar collega’s vinden we vanzelfsprekend. Teamspelers hebben dan ook een streepje voor. Teamspelers die proactief werken en niet wachten tot anderen met vragen of opmerkingen komen, maar zelf doordachte voorstellen doen. Maar vooral teamspelers die pragmatisch werken, gaan voor een positieve aanpak en focussen op de essentie. Geen problemen, maar oplossingen. Geen blabla, maar klare taal.

Als Non Financial Risk Expert ben je analytisch, risicobewust en zeer resultaat- en klantgericht. Je bekijkt de zaken breed, kijkt dus ook over de grenzen van je afdeling heen en beperkt je niet tot de wijze waarop regels en richtlijnen moeten worden gevolgd, maar durft processen in vraag te stellen om zo tot een betere manier van werken te komen.

Je hebt een grote mate van flexibiliteit en ziet veranderingen als opportuniteiten waar zowel de organisatie als jijzelf van kunnen groeien. Jij voelt je dus helemaal thuis in een bewegende organisatie en kunt alert en ondernemend reageren op onverwachte situaties en crisismomenten. Verder ben je empathisch, communicatief en diplomatisch, waardoor je gemakkelijk de medewerking van anderen verkrijgt.

Je theoretische bagage

 • Je denkt en werkt op masterniveau.
 • Ervaring binnen de bank-of verzekeringssector is een pluspunt.
 • Je hebt een goede kennis van MS Office en Excel kent weinig geheimen voor je.
 • Je weet hoe je moet omgaan met vertrouwelijke informatie.

Aanbieding

 

Er zijn 101 redenen om voor Argenta te werken. Deze vacature is te kort om ze allemaal op te sommen maar dit willen we je zeker al meegeven:

 • Werken bij Argenta is werken bij een duurzame werkgever in hartje Antwerpen.
 • Je voelt je meteen welkom bij ons. Je komt terecht bij fantastische collega’s die klaarstaan om je te helpen.
 • We luisteren naar jou en investeren in je carrière. Zo krijgt je talent alle kansen. Maar niet ten koste van alles. Bij Argenta heb je ook nog tijd voor wat anders. Gezonde groei, noemen we dat. 
 • Je geniet van glijdende werktijden.

Ontdek alle 101 redenen om voor Argenta te werken

 En het financiële plaatje?

 • Een contract van onbepaalde duur
 • Een marktconforme brutoverloning
 • Maaltijdcheques
 • Groepsverzekering
 • Hospitalisatieverzekering
 • Een bedrijfswagen
 • Cafetariaplan (je kunt het bedrag van je 13de maand inzetten om aan voordelige voorwaarden bijvoorbeeld een nieuwe fiets, een nieuwe smartphone of extra verlofdagen aan te kopen)

Contact

Heb je een vraag over deze vacature? Stuur dan een mailtje naar Caroline Ooms via jobs@argenta.be.
Wil jij onze nieuwe Non Financial Risk Expert worden? Solliciteer dan snel online

deel deze job

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...