Ga naar de inhoud

Projectmanager

Functie

Projectmanager

EEN UITSTEKENDE REALISATOR, IMPLEMENTATOR EN REGISSEUR IN EEN E2E IT PROJECT CHAIN

Als projectmanager maak je deel uit van de directie Strategy & Execution Services.
Binnen Argenta wordt vandaag het grotendeel van de projecten uitgevoerd via Waterfall methodiek. Daarin draag je als PM de end-to-end verantwoordelijkheid voor het opleveren van projecten binnen tijd, scope, budget en kwaliteit.

Wat je precies doet?

Jij zorgt voor de vertaalslag tussen business en IT en coördineert de oplevering van beide partijen in samenwerking met business- en IT afvaardiging binnen het projectteam.
Als realisator ga je de projectstructuur en -werking bepalen, initiëren en onderhouden. Jij vormt, leidt en motiveert het projectteam en neemt de verantwoordelijkheid voor het realiseren van de doelstellingen van het project binnen het gegeven mandaat.
Als implementator creëer jij de omgeving waar alle partijen zullen samenwerken en voorzie je alle middelen om het project op te leveren. Je leidt de stuurgroep, het core-team en het projectteam en volgt de taken voortdurend op.
Als regisseur betrek je steeds alle betrokken stakeholders en rapporteer je aan de projectsponsor / stuurgroep. Wanneer het project dreigt te ontsporen escaleer je dit dan ook tijdig naar de sponsor. Verder leid je veranderingen in goede banen via verandermanagement.

Aangezien wij opgestart zijn met een piloot om op basis van value streams te gaan werken in de nabije toekomst, is praktische ervaring in SAFe-methodiek een groot pluspunt.

Betekent dit dat we op korte termijn volledig gaan omschakelen naar full Agile? Nee, we willen leren uit de piloot en het gefaseerd aanpakken. Bovendien gaan er altijd noden zijn die vragen om een Waterfall aanpak. (infra opleveringen, bepaalde wet- en regelgeving materie,…)

We zijn op zoek naar mensen die open staan voor deze omschakeling, er ervaring in hebben als scrum master, RTE (Release Train Engineer) product manager en/of epic owner. Mensen die ons lessons learned kunnen bijbrengen, maar vooral mensen die op een constructieve manier samen met anderen binnen IT en Business willen proberen om van deze omschakeling een succes te maken.

Profiel

Je persoonlijkheid

Een supermens hoef je niet te zijn om bij Argenta te werken. Gewoon jezelf zijn is prima. Bij ons geen zware protocols of strikte dresscodes. We houden het liever eenvoudig en ongedwongen.

Luisteren naar collega’s vinden we vanzelfsprekend. Teamspelers hebben dan ook een streepje voor. En vooral teamspelers die pragmatisch werken, gaan voor een positieve aanpak en focussen op de essentie. Geen problemen, maar oplossingen. Geen blabla, maar klare taal.

Als projectmanager ben je resultaatsgericht, gestructureerd, dynamisch, goed georganiseerd en in staat om snel beslissingen te nemen. Daarnaast blink je uit in communicatieve vaardigheden, heb je een gezonde dosis overtuigingskracht en ben je een krak in stakeholdermanagement. Je kan perfect samenwerken met zowel C-level als analisten, testers en ontwikkelaars.

Je bent klantgericht en brengt ook moeilijke boodschappen begrijpelijk en kernachtig over. Bovendien ben je stressbestendig en werk je graag in een omgeving die voortdurend evolueert. Tenslotte heb je een kritische houding en denk je steeds oplossingsgericht, om zo een optimale projectoplevering voor de verschillende betrokken afdelingen te realiseren.

Je theoretische bagage

 • Je behaalde een Masterdiploma.
 • Je hebt 3 à 5 jaar ervaring als projectmanager, bij voorkeur in een bancaire- of verzekeringsomgeving.
 • Ben je PMI- en/of Agile Certified, dan is dit een plus.
 • Kennis van PPM Clarity en Sharepoint zijn mooi meegenomen.

Aanbieding

Wat kunnen wij jou bieden?

Er zijn 101 redenen om voor Argenta te werken. Deze vacature is te kort om ze allemaal op te sommen maar dit willen we je zeker al meegeven:

 • Werken bij Argenta is werken bij een duurzame werkgever in hartje Antwerpen.
 • Je voelt je meteen welkom bij ons. Je komt terecht bij fantastische collega’s die klaarstaan om je te helpen.
 • We luisteren naar jou en investeren in je carrière. Zo krijgt je talent alle kansen. Maar niet ten koste van alles. Bij Argenta heb je ook nog tijd voor wat anders. Gezonde groei, noemen we dat. 

Ontdek alle 101 redenen om voor Argenta te werken

 En het financiële plaatje?

 • Een contract van onbepaalde duur
 • Een marktconforme brutoverloning
 • Maaltijdcheques
 • Groepsverzekering
 • Hospitalisatieverzekering
 • Glijdende werktijden
 • Cafetariaplan (je kunt het bedrag van je 13de maand inzetten om aan voordelige voorwaarden bijvoorbeeld een nieuwe fiets, een nieuwe smartphone of extra verlofdagen aan te kopen)

Contact

Contact

Wil jij mee bouwen aan het Argenta van de toekomst? Solliciteer dan snel online!
Met vragen kun je terecht bij Menoodj Bharatsingh via jobs@argenta.be.

deel deze job

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...