Ga naar de inhoud

Senior Non Financial Risk Expert (Operational Risk) (m/v)

Functie

Je maakt deel uit van de directie Non-Financial Risk Management (NFRM) & Supervisory Office en rapporteert aan de manager NFRM Advisory.
Als Non Financial Risk expert fungeer je als aanspreekpunt voor het expertendomein NFRM, onderhoud je nauwe contacten met de eerste lijn en sta je in contact met externe partijen. Dit laat je toe om een breed netwerk uit te bouwen binnen en buiten Argenta en een volledige kijk te krijgen op de niet-financiële risico’s binnen Argenta en de sector.

Je draagt een geïntegreerd en actueel Non Financial Riskbeleid uit door andere directies te adviseren en te challengen in hun competenties, organisatie, tactische implementatie en uitvoering m.b.t. risicobeheer. Je bezorgt het senior management en de business inzichten in het risicoprofiel van Argenta zodat zij op hun beurt het risicobeheer kunnen bijsturen en daardoor alle niet-financiële risico’s bewust onder controle zijn.

Als Senior Non Financial Risk Expert geef je zelfstandig afdwingbaar advies binnen programma’s of projecten van de niet-financiële risicodomeinen. 


Wat je precies doet?

 • Je levert proactief input inzake risicobeheer van de niet-financiële risico’s en je onderneemt acties om professioneel en persoonlijk te groeien in het risicodomein van niet-financiële risico’s.
 • Je draagt de overeengekomen strategische doelstellingen uit en vertaalt deze in tactische richtlijnen voor je eigen afdeling.
 • Je ontwikkelt en onderhoudt beleid inzake niet-financiële risico’s in samenwerking met de business, zorgt voor de communicatie en de implementatie ervan.
 • Je adviseert en challenget de business bij het uitvoeren van hun risicomanagement.
 • Uitgaande van je eigen analyses of die van je team voer je bedrijfsbrede assessements uit inzake risicomanagement, stel je rapporten op en help je zo de verschillende directies tactische keuzes te maken inzake risicobeheer.
 • Je realiseert de implementatie van nieuwe regelgevingen en een verbeterd risicobeheer door het uittekenen, coördineren en implementeren van transversale projecten.
 • Je geeft aanbevelingen of adviezen m.b.t. geïntegreerde gehelen van processen, systemen, procedures en gedragsturende elementen zodat het senior management duurzame en pragmatische oplossingen betreffende risicobeheer kan implementeren.
 • Je volgt de eenduidigheid, consistentie en kwaliteit van het end-to-end-risicobeheer van de toegewezen risico’s op en stelt tekortkomingen voor zowel het hoofdkantoor als het kantorennet.
 • Je werkt inzichten uit voor de Raad van Bestuur en het directiecomité over het gevoerde risicomanagement inzake niet-financiële risico’s en zorgt er voor dat de business waar nodig correctieve maatregelen neemt. Je bent je bewust van de risico’s die inherent zijn aan de producten, activiteiten, processen en systemen waaraan je meewerkt en je zal deze risico’s waarmee je tijdens de uitoefening van je functie in aanraking komt, identificeren en rapporteren.

 

Profiel

Je persoonlijkheid:

 

Je bezit sterke communicatieve vaardigheden en beschikt over een goede dosis overtuigingskracht. Je beschikt over het vermogen om bevindingen en conclusies helder over te brengen zowel naar een publiek van experten of vakgenoten als naar een niet gespecialiseerd publiek ten einde de stakeholders inzicht te geven in de niet-financiële risico’s. 

Je bent in staat om moeilijke gesprekken te voeren waarbij je aandacht hebt voor het klimaat van het gesprek en de gevoelsreactie van de gesprekspartner. 

Je verliest je niet in details maar ziet ‘the bigger picture’. Je kan gerichte en pragmatische oplossingen bieden en je hebt een conceptueel denkvermogen. Je bent stressbestendig en kan werken onder strikte deadlines.

 

Luisteren naar collega’s vinden we vanzelfsprekend en teamspelers hebben dan ook een streepje voor. Je denkt en handelt vanuit gemeenschappelijke belangen.  Je zet je in om samen met anderen resultaten te bereiken.

Geen problemen, maar oplossingen. Geen blabla, maar klare taal.  Je kan alert, to the point, ad hoc  en met de nodige professionaliteit reageren op onverwachte situaties. Je gaat op zoek naar de best practice en daar waar mogelijk naar new practice.

Je ervaring:

 • Master denkniveau
 • 6 à 8 jaar relevante ervaring binnen het risk-management van een bank/verzekeraar.

Aanbieding

Er zijn 101 redenen om voor Argenta te werken. Deze vacature is te kort om ze allemaal op te sommen maar dit willen we je zeker al meegeven:

 

 • Werken bij Argenta is werken bij een duurzame werkgever in hartje Antwerpen.
 • Je voelt je meteen welkom bij ons. Je komt terecht bij fantastische collega’s die klaarstaan om je te helpen.
 • We luisteren naar jou en investeren in je carrière. Zo krijgt je talent alle kansen. Maar niet ten koste van alles. Bij Argenta heb je ook nog tijd voor wat anders. Gezonde groei, noemen we dat.

 

Ontdek alle 101 redenen om voor Argenta te werken

 

En het financiële plaatje?

 

 • Een contract van onbepaalde duur
 • Een marktconforme brutoverloning
 • Maaltijdcheques
 • Groepsverzekering
 • Hospitalisatieverzekering
 • Cafetariaplan (je kunt het bedrag van je 13de maand inzetten om aan voordelige voorwaarden bijvoorbeeld een nieuwe fiets, een nieuwe smartphone of extra verlofdagen aan te kopen)

 

Contact

Heb je een vraag over deze vacature? Stuur een e-mail naar Caroline Ooms (jobs@argenta.be).

 

deel deze job

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...