Ga naar de inhoud

Senior Recruiter

Functie

Wie zijn wij?

Argenta is een bank- en verzekeringsgroep die in België, Nederland en Luxemburg actief is. Wij bieden spaar- en beleggingsproducten, kredieten en verzekeringen aan en richten ons daarbij vooral op gezinnen. Wij werken met een uitgebreid netwerk van zelfstandige kantoorhouders. Vandaag zijn we de op vier na grootste bank in België.

Wat ga je doen?

Je maakt deel uit van het rekruteringsteam van Argenta en je wordt verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers bij de Argenta Groep. Je zult werken voor de aan jou toegewezen afdelingen.

In samenspraak met het lijnmanagement en je collega's op de HR-afdeling breng je de aanwervingsbehoeften in kaart. Je stelt de aanwervingscriteria van de functie scherp, schrijft wervende advertentieteksten en selecteert de gepaste rekruteringsmethode en -kanalen. Je gaat (pro)actief op zoek naar kandidaten die voldoen aan de gedefinieerde criteria, voert zelfstandig interviews met kandidaten en begeleidt de afdelingen bij het voeren van de vervolggesprekken. Je vormt zelfstandig een oordeel over de geschiktheid van kandidaten en adviseert het lijnmanagement over de definitieve aanwervingskeuze.

Je bespreekt en motiveert het financiële voorstel met de kandidaten en leidt de contractnegotiaties. Je zorgt ervoor dat alle nodige persoonsinformatie beschikbaar is voor een correcte contractopmaak en registratie.

Je ontvangt de nieuwe medewerkers op hun eerste werkdag en zorgt voor het eerste onthaal. Je begeleidt de kandidaten met andere woorden doorheen het hele rekruteringsproces, van het eerste contact tot de effectieve start.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het aansturen van externe rekruteringspartners. Je legt en onderhoudt contacten met nieuwe partners en je werkt aan een langetermijnrelatie met hen.

Je werkt actief mee aan een performant instroom-en doelgroepenbeleid. Je benadert doelgroepen actief en start nieuwe instroomkanalen op. Daarbij hou je bijvoorbeeld nauwe contacten met scholen, studentenverenigingen en vakorganisaties.

Je bent de eerste ambassadeur van Argenta. In die hoedanigheid neem je onder meer deel aan jobbeurzen en ben jij een dragende kracht bij onze employer brandingcampagnes.

Je bouwt aan een professionele en servicegerichte relatie met je interne klanten en met alle externe partijen. Je staat samen met je collega's in voor het verbeteren van processen, procedures en methodes zodat het wervings- en selectiebeleid van Argenta continu geoptimaliseerd wordt.

Profiel

Wat verwachten wij van jou?

 • Een bachelor- of masterdiploma;
 • Perfecte kennis van het Nederlands, een goede kennis van het Frans is een plus;
 • Minimum 5-10 jaar ervaring in werving en selectie;
 • Ervaring met het aanwerven van IT-profielen is een must (kennis van het IT-landschap van data tot werkplek);
 • Affiniteit of ervaring in de bank- of verzekeringswereld is een voordeel;
 • Je bent een vlotte communicator met een positieve instelling en staat stevig in je schoenen.
 • Je herkent jezelf in de volgende trefwoorden: empathisch, relatiegericht, ondernemend, pragmatisch en resultaatgericht.

Aanbieding

Wat bieden wij?

 • Een functie met veel verantwoordelijkheid, autonomie en ontplooiingskansen binnen een breed werkdomein;
 • Een tewerkstelling bij een groeiend en dynamisch bedrijf in Antwerpen;
 • Een prettige werksfeer in een team dat successen viert en ervaringen deelt;
 • Een goede balans tussen werk en privé door onder andere flexibele werktijden;
 • Een contract van onbepaalde duur;
 • Een marktconform salaris aangevuld met aantrekkelijke extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, de mogelijkheid om in te schrijven op ons cafetariaplan, 30 verlofdagen,…

  Contact

  Wie contacteren?

  Ben jij de persoon die we zoeken? Solliciteer dan snel online! Met vragen kun je terecht bij Menoodj Bharatsingh via jobs@argenta.be.

  deel deze job

  In het kort

  www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

  Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...