Ga naar de inhoud

Stage - Insurance Risk Management Support

Functie

Klaar voor een eerste leerrijke werkervaring in een dynamische omgeving? Argenta biedt je de kans om te proeven van het echte bedrijfsleven. Voor de afdeling IRMS zijn we op zoek naar een enthousiaste stagiair!

Wat je precies doet?

 • Je werkt mee aan een actueel project of analyse binnen de afdeling Insurance Risk Management Support, het eerstelijns actuariaat van Argenta.
 • Afhankelijk van je interesses en de op dat moment lopende projecten vindt je stage ofwel plaats binnen het domein levensverzekeringen ofwel binnen schadeverzekeringen.
 • Je komt in contact met andere afdelingen van de verzekeringsmaatschappij, waardoor je de kans krijgt je actuariële werkzaamheden binnen een ruimer kader te plaatsen.
 • Je werkt mee aan softwarematige implementaties en de documentatie ervan, je analyseert resultaten en rapporteert over je bevindingen.
 • Je geeft toelichtingen aan de collega’s en gaat aan de slag met feedback om eventuele bijsturingen door te voeren.

Profiel

Je persoonlijkheid

Een supermens hoef je niet te zijn om bij Argenta te werken. Gewoon jezelf zijn is prima. Bij ons geen zware protocollen of strikte dresscodes. We houden het liever eenvoudig en ongedwongen.

Luisteren naar collega’s vinden we vanzelfsprekend. Teamspelers hebben dan ook een streepje voor. En vooral teamspelers die pragmatisch werken, die gaan voor een positieve aanpak en focussen op de essentie. Geen problemen, maar oplossingen. Geen blabla, maar klare taal.

Als stagiair in de afdeling IRMS werk je gestructureerd en slaag je erin om je werkzaamheden en bevindingen duidelijk op papier te zetten. Je kunt zelfstandig werken, maar stemt regelmatig af met je collega’s om vorderingen en eventuele bijsturingen te bespreken.


Je theoretische bagage

 • Je volgt een universitaire studie, bij voorkeur in Actuariële Wetenschappen.
 • Je hebt een sterk analytisch inzicht.
 • Je hebt ervaring met het softwarepakket SAS of je kunt snel nieuwe programmeertalen onder de knie krijgen. Hierbij verlies je de leesbaarheid en documentatie van je code niet uit het oog.

Aanbieding

Er zijn 101 redenen om voor Argenta te werken. Deze vacature is te kort om ze allemaal op te sommen maar dit willen we je zeker al meegeven:

 • Je talent krijgt alle kansen. We bieden jou de mogelijkheid om eigen initiatieven te nemen en zelfstandig te werken.
 • ‘s Morgens voor het werk gaan zwemmen? Even gaan shoppen tijdens de middag? Dat kan, dankzij onze flexibele werktijden.
 • Sneakers kunnen, pumps ook. Maar vooral: beide voeten op de grond.
 • Je belandt in een team met toffe collega’s die altijd voor je klaarstaan.

Ontdek alle 101 redenen om voor Argenta te werken

Contact

Wil jij de afdeling IRMS komen versterken? Solliciteer dan snel online!
Met vragen kun je terecht bij Hanne Coolkens via jobs@argenta.be.
We kijken ernaar uit om jou te ontmoeten!

deel deze job

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...