Ga naar de inhoud

Loonbeleid

LOONBELEID EN CAFETARIAPLAN

Loonbeleid

Argenta heeft in het kader van het Gezonde Groei-programma een vernieuwd loonbeleid ingevoerd. Het vernieuwde loonbeleid van Argenta steunt op vier belangrijke fundamenten:

  • duurzaamheid,
  • marktconformiteit,
  • koopkracht,
  • transparantie.

Argenta streeft ernaar om alle medewerkers een evenwichtig opgebouwd verloningspakket aan te bieden, waarbij we weloverwogen keuzes maken. Het loon van de medewerkers, bedienden, kaderleden en directieleden bestaat uitsluitend uit een vast bedrag, aangevuld met een mooi pakket aan extralegale voordelen (hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, maaltijdcheques, …). Er worden geen variabele verloningen, aandelen, aandelenopties, instapbonussen of uitgestelde verloningen toegekend. Zo vermijden we dat de focus teveel zou liggen op het nastreven van kortetermijndoelstellingen en zetten we in op het realiseren van de langetermijndoelstellingen van Argenta.

Een bijzonder aspect van ons loonbeleid is het cafetariaplan.

Cafetariaplan

Het cafetariaplan van Argenta is een vorm van flexibel verlonen, waarbij elke Argenta medewerker gedeeltelijk zelf zijn loonpakket kan samenstellen. Vaak leidt dat ook tot een verhoging van de koopkracht van de medewerker.

Hoe werkt het?

In functie van een aantal factoren krijg je een bepaald keuzebudget ter beschikking. Dat kun je besteden aan de voordelen die in het kader van het cafetariaplan zijn gedefinieerd. Je kiest zelf hoe je het keuzebudget besteedt:

  • je kunt het volledig aan voordelen uit het cafetariaplan besteden;
  • je kunt het gedeeltelijk aan voordelen uit het cafetariaplan besteden en het andere deel laten uitbetalen onder de vorm van je 13de maand;
  • je kunt ervoor kiezen om het niet aan voordelen uit het cafetariaplan te besteden en het volledig te laten uitbetalen als 13de maand.

Uit welke voordelen kun je kiezen?

Bij Argenta bieden we jaarlijks een aantal voordelen via het cafetariaplan aan. Op dit moment kun je kiezen uit de volgende categorieën en voordelen:

cafetariaplan

Argenta draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom subsidiëren we als werkgever de voordelen die betrekking hebben op duurzame mobiliteit en zijn die dus extra interessant.

In het kort

www.argentajobs.be is de jobsite van Argenta België en Argenta Nederland.

Je vindt er alles over werken bij Argenta, onze jobs, getuigenissen...